home - HBZ-consultancy

Loopbaan/ontwikkeltrajecten op maat voor uw werknemers

Het creëren van een leerzame werkomgeving vereist aandacht voor de loopbaanontwikkeling van uw medewerkers. Dit houdt in dat leidinggevenden inzicht hebben in de wensen, ambities en mogelijkheden van hun teamleden, en begrijpen hoe deze zich verhouden tot de arbeidsmarkt. Het is essentieel om samen met de medewerker te bepalen hoe hierop ingespeeld kan worden.

HBZ Consultancy biedt op maat gemaakte loopbaan- en ontwikkeltrajecten aan, waarbij een loopbaanadviseur samen met de medewerker een traject doorloopt. Tijdens dit traject worden de huidige werkzaamheden van de medewerker en het toekomstperspectief daarvan onder de loep genomen. Daarnaast worden de competenties en kwaliteiten van de medewerker in kaart gebracht en worden de toekomstige loopbaanmogelijkheden op de arbeidsmarkt verkend. Dit proces volgt een zorgvuldig opgesteld stappenplan, zoals hieronder weergegeven:

.

 

  1. Analyse van de huidige functie: Evaluatie van de huidige rol en verantwoordelijkheden van de medewerker.
  2. Toekomstperspectief: Beoordeling van de loopbaanmogelijkheden binnen en buiten de organisatie.
  3. Competentie- en kwaliteitsanalyse: Identificatie van de sterke punten en ontwikkelpunten van de medewerker.
  4. Loopbaanplanning: Opstellen van een concreet actieplan voor de verdere loopbaanontwikkeling.

Deze stappen helpen om een strategisch en effectief ontwikkeltraject te realiseren, waardoor medewerkers optimaal kunnen groeien en bijdragen aan het succes van uw organisatie

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend consult.